MALZEMELER
· 2 kabak
· 2 Tane taze soğa
· 4,5 dal maydanoz ,4,5 dal taze nane
· 1 su bardağı kadar un
· 1 yumurta
· 1 çay kaşığı yemek sodası
· Kızartmak için sıvıyağ
· Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Maydanoz ,nane ve taze soğanları yıkayıp kıyın.hepsini karıştırın karabiber,soda ve tuzunu koyun ,unu ilave edin iyice çırpın unun kıvamını kendiniz ayarlayın çok katı yada cıvık olmasın hamurunuzKızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın. AFİYETOLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder