17 Nisan 2010 Cumartesi

CEVİZLİ GÜLLAÇ




MALZEMELER

*10-11 güllaç yufkası

*2,5 lt süt

*500g toz şeker

*1 paket şekerli vanilin

*nar taneleri

*dövülmüş ceviz

*1 Fincan gül suyu

YAPILIŞI

süt ve şekeri kaynatın. vanilini yada gül suyunu ekleyip ılıtın. bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi yapraklar yarıya gelene kadar yapın arasına ceviz serpin kalan yapraklarada aynı işlemi yapın kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında en az1,5 saat bekletin.
servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz ile süsleyin.Ben sadece ceviz ile süslediM

AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: