29 Nisan 2010 Perşembe

DOMATESLİ TAVUK SOTE


MALZEMELER


500 gr .Tavuk göğüs eti

2 adet soğan

4 diş sarımsak

3-4 adet sivri biber

4 adet domates

1 kaşık salça

yarım çay bardağı sıvıyağ

tuz,karabiber

YAPILIŞI

Tavuk etini kuş başı doğrayıp, tencereye sıvı yağ ve tavuk etlerini koyarak, suyunu salıp çekene kadar pişirelim. İnce ince kıymış olduğumuz soğan,sarımsak ve sivri biberleri etlerin üzerine ekleyip karıştıralım. 5 dakika kadar ağzı kapalı pişirelim.

Daha sonra kabuğunu soyup küçük küçük doğradığımız domatesleri ilave edelim.

Baharat ve tuzunu atıp, suyunu çekene kadar pişirelim.

Pişen tavuk sotemizi sıcak olarak servis yapalım,yanında pilav olmazsa olmaz bence
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: