29 Nisan 2010 Perşembe

TEPSİ KEBABI


MALZEMELER

Yarım kilo yağsız kıyma

1 Adet soğan

1 Demet maydanoz

3 Diş sarımsak

3 Adet patates

2 Adet domates ,ben çeri domates kullandım

4 Adet sivri biber

1 Çorba kaşığı salça

Tuz, karabiber, kimyon

2 dilim bayat ekmek içi


Kıymayı bir kaba aktarıp, içine rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, dövülmüş sarımsakları, tuz, karabiber ekmek içini ve kimyonu ekleyerek yoğurun. Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Kıymalı karışımı alıp yağlanmış tepsiye düzgünce yayın. Patatesleri ince elma dilimi halinde kesin. Domatesleri yuvarlak ve kalın dilimleyin. ben çeri domatesleri ikiye böldüm Patates dilimlerinin üzerine 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirip karıştırın. Kıymanın kenarlarındaki boşluklara balık sırtı şekline patates dilimlerine dizin. Birkaç patates diliminin arasına domates ve biber dilimlerini sıkıştırın. tepsiyi ısıtılmış orta dereceli fırına sürüp kıyma yarı yarıya pişene dek pişirin. Salçayı 1,5-2 su bardağı sıcak su ilavesi ile karıştırın. Salçalı sosu pişen köftelerin üzerine gezdirin. Tepsiyi yeniden fırına sürüp pişirin. Fırından alıp, dilimleyerek servis yapın.AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: