29 Nisan 2010 Perşembe

MUHALLEBİLİ ELMA TATLISI



P.D.Ç.S.ETKİNLİĞİ EV SAHİBİ http://narinmutfagi82.blogcu.com/

MALZEMELER

8 elma, büyük olmasın

yarım su bardağı şeker
4 karanfil,
1çay kaşığı tarçın

1 su bardağı su


MUHALLEBİ İÇİN
1 kilo süt

2 çorba k. nişasta

2 çorba k. un

damla sakızı yada falım damla sakızı

1 su b. toz şeker
ÜZERİ İÇİN Fındık ve tarçın
YAPILIŞI 8adet elmanın üstünü ve altını kabuklarını soyun.Daha sonra elmaların iç çekirdeklerini çıkartın.Tencereye elmaları dizin.Elmaların üzerine toz şeker ilave edin.Toz şekerin üzerine 4 adet karanfil ilave edin.Üzerine su ilave edip elmaları pişirin.çok çabuk pişiyor dağılmamasına dikkat edinMuhallebisi için ise tencereye sütü alın.Sütün üzerine nişasta, un,yarım su bardağı toz şeker ve damla sakızı yada falım sakızı parçalayıp ilave edin muhallebiyi pişirin. 5 beş dakika kadar blendırdan geçirin muhallebi sakızlaşsın Elmalar piştikten sonra kaselere alın.Elmaların ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerlerine muhallebiyi kepçeyle paylaştırın.Elma tatlısı soğuduktan sonra fındık kırığı ve tarçınla süsleyin,servis edinAFİYETOLSUN.

Hiç yorum yok: