13 Nisan 2010 Salı

ELMALI KURABİYE


kurabiyeler kardeşimin eşi mürüvet,den oğlumun yemin törenine giderken yapmış hep beraber afiyetle yedik.fırını ağır ağır değil birden kızartıyor, ondan biraz fazla kızarmış ama tadıda kıvamıda güzeldi ellerine sağlık mürüvet

MALZEMELER

* 250 gr. margarin

* 3,5 su bardağı un

* 3 yemek kaşığı pudraşekeri

* 1 kabartma tozu

* 3 yemek kaşığı yoğurt

İÇ MALZEME

* 2 elma

* 1 tatlı kaşığı tarçın

* 1 çay bardağı ceviz içi

YAPILIŞI
Un, pudraşekeri ve kabartma tozunu eleyip harmanlayın. Oda ısısında yumuşamış margarin ve yoğurdu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Elmaları rendeleyip tarçın ve ceviz içi ile karıştırıp orta ateşte kavurun ve soğumaya bırakın.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp her birini 2 mm kalınlığında açın. Sigara böreği yapar gibi 4 e bölün ve ortalarına elmalı harçtan koyup rulo sarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Fırından alıp bolca pudra şekeri serpip servis yapın.
AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: