P,D,Ç,S,ETKİNLİĞİ ev sahibi http://mutfaktelasi.blogspot.com/
MALZEMELER:
6-8 adet patates
1 kutu krema ( 200 ml. )
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı kaşar rendesi
Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon
YAPILIŞI:
Geniş bir kaseye krema,süt, tuz, baharatlar ve kaşar rendesinin yarım bardağını alıp; karıştırın. Patatesleri yuvarlak doğrayın ve bu karışıma ekleyip, tekrar karıştırın.Yağladığınız borcam tepsiye patatesleri dizin. Kasede kalan sosu patateslerin üzerine gezdirin. 180 derecede pişirin.
Üzerleri kızarmaya başlayınca, kalan 1 bardak kaşarrendesini patateslerin üzerine yayın. Kaşarlar eriyip, üstü kızarana kadar fırında tutun. Fırından alıp, ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyin ve servis edin. AFİYETOLSUN
PASTA,KURABİYE,BÖREK,ET VE SEBZE YEMEKLERİ ,SALATALAR " aradığınızı bulabileceğiniz lezzetli bir blog
27 Nisan 2010 Salı
FIRINDA KREMALI PATATES
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder