27 Nisan 2010 Salı

FIRINDA KREMALI PATATES




P,D,Ç,S,ETKİNLİĞİ ev sahibi http://mutfaktelasi.blogspot.com/

MALZEMELER:

6-8 adet patates

1 kutu krema ( 200 ml. )

1 su bardağı süt

1,5 su bardağı kaşar rendesi

Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon

YAPILIŞI:

Geniş bir kaseye krema,süt, tuz, baharatlar ve kaşar rendesinin yarım bardağını alıp; karıştırın. Patatesleri yuvarlak doğrayın ve bu karışıma ekleyip, tekrar karıştırın.Yağladığınız borcam tepsiye patatesleri dizin. Kasede kalan sosu patateslerin üzerine gezdirin. 180 derecede pişirin.
Üzerleri kızarmaya başlayınca, kalan 1 bardak kaşarrendesini patateslerin üzerine yayın. Kaşarlar eriyip, üstü kızarana kadar fırında tutun. Fırından alıp, ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyin ve servis edin.
AFİYETOLSUN





Hiç yorum yok: