MALZEMELER
1,5 kg tavuk baget,yada kişi sayısı kadar
4-5 adet patates
4- adet yeşil biber
1 adet büyük soğan
2,3 domates
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik
YAPILIŞI
Fırın tepsisinin içine tavuk bagetleri koyun. Soğanı elma dilimi doğrayıp tepsiye serpiştirin ,aralarına soyup dörde böldüğünüz patatesleri yerleştirin aynı şekilde biberleri yerleştirin üzerine kabuklarını soyup domatesleri doğrayın. Bir kasede sıvıyağ, salça, ve baharatları karıştırın suyla biraz açın, tavukların üzerine dökün biraz daha su ilave edip üzerini folyo ile kapatın 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder