29 Nisan 2010 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ ŞEKERPARE



MALZEMELER
4 yada 4,5 su bardağı un

2 yumurta

1 paket margarin,yarım çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı + 3 çorba kaşığı pudra şekeri

1 çay bardağı irmik , 1,5 çay bardağı Hindistan cevizi

½ paket kabartma tozu, üzeri için fındık
ŞERBETİ İÇİN

3,5 su bardağı şeker

3,5 su bardak su

½ limon
HAZIRLANIŞIBütün malzemeyi karıştırın ve iyice yoğurun.unu koymayı kendiniz ayarlarsınız 4 bardak yetmezse ilave yapın kulak memesi yumuşaklığında hamur olsun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve tepsiye dizin. üzerine fındıkları iyice batırın kabarınca çıkmasınlar . Fırında 200 derecede üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Hazırlanan şerbeti soğuduktan sonra sıcak olan şekerpareye dökün.yada tam tersi şeker pareler soğuk şerbet sıcak olsun.
AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: