MALZEMELER
4 yada 4,5 su bardağı un
2 yumurta
1 paket margarin,yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik , 1,5 çay bardağı Hindistan cevizi
½ paket kabartma tozu, üzeri için fındık
ŞERBETİ İÇİN
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardak su
½ limon
HAZIRLANIŞIBütün malzemeyi karıştırın ve iyice yoğurun.unu koymayı kendiniz ayarlarsınız 4 bardak yetmezse ilave yapın kulak memesi yumuşaklığında hamur olsun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve tepsiye dizin. üzerine fındıkları iyice batırın kabarınca çıkmasınlar . Fırında 200 derecede üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Hazırlanan şerbeti soğuduktan sonra sıcak olan şekerpareye dökün.yada tam tersi şeker pareler soğuk şerbet sıcak olsun.
AFİYETOLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder