Pepeçura Karadeniz yöresinde yapılan bir tatlı türüdür.
MALZEMELER
1 kilo siyah üzüm saplarından ayrılmış
1 su bardağı şeker
yarım çay bardağı nişasta
yarım çay bardağı mısır unu
6 su bardağı su
YAPILIŞI
üzümleri su ve şekerle birlikte tencereye atın, kaynattıktan sonra ocaktan alıp tel süzgeçten geçirin...ben blendırdan geçirdikten sonra tel süzgeçten süzdüm
yaklaşık 5 su bardağı kadar üzüm suyu elde edin, 4 su bardağını bir tencereye alın, 1 su bardağıylada nişasta ve unu karıştırın...
1o dakika kadar karıştırarak kaynatın, muhallebi kıvamına geldikten sonra kaselere boşaltıp soğuması için buzdolabına kaldırın.üzüm ekşiyse şekeri çoğaltın benim tatlıma bir bardak yi geldi
1 kilo siyah üzüm saplarından ayrılmış
1 su bardağı şeker
yarım çay bardağı nişasta
yarım çay bardağı mısır unu
6 su bardağı su
YAPILIŞI
üzümleri su ve şekerle birlikte tencereye atın, kaynattıktan sonra ocaktan alıp tel süzgeçten geçirin...ben blendırdan geçirdikten sonra tel süzgeçten süzdüm
yaklaşık 5 su bardağı kadar üzüm suyu elde edin, 4 su bardağını bir tencereye alın, 1 su bardağıylada nişasta ve unu karıştırın...
1o dakika kadar karıştırarak kaynatın, muhallebi kıvamına geldikten sonra kaselere boşaltıp soğuması için buzdolabına kaldırın.üzüm ekşiyse şekeri çoğaltın benim tatlıma bir bardak yi geldi
AFİYETOLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder