21 Nisan 2010 Çarşamba

GÜL TATLISI


MALZEMELER
*yarim paket margarin oda sıcaklığında
*3 yk yoğurt
*1 yumurta
*1 sb sıvı yağ
*1 sb irmik
*1 yk limon suyu* bir cimdik tuz
*1 paket vanilya
* yarim paket kabartma tozu
*aldIgI kadar un
* ceviz
ŞERBET
* 3 sb seker
* 3,5 sb su
* 4/1 limonun suyu
YAPILIŞI
şerbetimizi 10-15 dk kaynatıyor, içine limonu damlatıp bir tasım daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Un,kabartma tozu ve vanilya hariç bütün malzemeleri iyice karıştırıyoruz,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu bir merdane ile bıçak sırtı kalınlığında acıyoruz ve bir bardak yardımı ile kesiyoruz.4 yuvarlak hamuru sadece uçları üstüste gelecek şekilde dizelim,en alttakinden başlayıp rulo seklinde sarıp ortadan ikiye kesiyoruz,üstlerine fındık koyup, fırın tepsimize yerleştiriyoruz ayni işlemi diğer hamurlarda da tekrarlıyoruz. 200 Clik fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.soğuk şerbetimizi sıcak güllerimizin üstüne döküp servis yapabilirsiniz

AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: