16 Nisan 2010 Cuma

HAŞLAMA TURŞU


MALZEMELER

· 1kilo biber

· 1 kilo patlıcan

· 4 diş sarımsak

· limon suyu veya limon tuzu

· 1 fincan zeytin yağ

· tuz

YAPILIŞI
Patlıcan ve biberleri iri iri doğrayıp yıkayın tencere alıp üzerine su ilave edin yumuşayana kadar haşlayın sonra süzün kapağı olan kabın içerisine koyun buz dolaptan 1 litre soğuk su dökün üzerine , sarımsakları ezin zeytin yağıyla karıştın limon suyunu,tuzunu ilave edin patlıcan ve biberlerin üzerine dökün suyu az gelirse ilave edin kapağını kapatıp dolaba koyun




İsterseniz sirkede koyabilirsiniz dolapta uzun süre bozulmada duruyor yemeklerin yanına çok güzel oluyor.acı seviyorsanız kaynatırken acı biber koyabilirsiniz.




AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: