8 Nisan 2010 Perşembe

HAVUÇLU TIRTIL MANTI



HAMUR MALZEMESİ


2Yumurta

2 kaşık sıvı yağ

1,5 bardak ılık su

tuz

alabildiğince un

İÇ MALZEME


300 Gram kıyma

2 tane kuru soğan

3 tane havuç

tuz kara biber

havuç koymazsanız,maydanoz


ÜZERİ İÇİN

Yoğurt


2 diş sarımsak


yağ


salça

YAPILIŞI

Hamur malzemesiyle kulak memesinden sert olacak şekilde hamur yoğurun8 eşit parçaya ayırın , beze yapın dinlenmeye bırakın.kıymayla,doğramış olduğunuz kuru soğanı kavurun ,tuz ve kara biber ilave edin ince kıyılmış maydanozu koyup karıştırıp ocağı kapatın.havuçlu yapmak isterseniz rendelediğiniz havuçları 1kaşık yağla biraz pişirin soğuyunca kıymaya maydanoz yerine havuç ilave edin.hamuru çok ince olmayacak şekilde açın.bardak ağzıyla kesin içini koyup kapatın .tatlı çatalıyla bastırın kenarlarını. Kaynamış tuzlu suda haşlayın.sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın mantının üzerine dökün. yağla salçayı kavurun çok az su ilave edip kaynatın yoğurdun üzerine bir kaşık gezdirin.

AFİYETOLSUN
Biz çok severek yedik. isteyen herkes yapabilir.çok zevkli yapılışı tavsiye ederimDenerseniz memnun kalırsınız .







Hiç yorum yok: