8 Nisan 2010 Perşembe

PANCAR KAVURMASI



MALZEMELER


1kilo pancar

1 tane pırasa

yağ,,tuz

yoğurt ve sarımsak


YAPILIŞI

Pancarların kabuklarını soyup,rendenin iri tarafıyla rendeleyin.tavanıza pırasayı ince,ince doğrayın yağınıda koyup pırasalar yumuşayana kadar pişirin.rendelemiş olduğunuz pancarları ilave edin. Tuzunu koyup kapağını kapatıp kısık ateşte ara ara karıştırarak pancarlar yumuşayana kadar kavurun. Sarımsaklı yoğurt hazırlayın tabağınıza aldığınız pancarların üzerine istediğiniz kadar yoğurt koyup afiyetle yiyebilirsiniz.

Pırasanız yoksa kuru soğanlada olur .pırasa ayrı bir lezzet verdiği için öncelik pırasanın.

AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: