MALZEMELER
4Tane yumurta
1 su bardağı şeker
paket kabartma tozu2
paket vanilya
2 su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
2 Poşet krem şanti
2 su bardağı süt
YAPILIŞI
Ispanak yapraklarını yıkayıp su koymadan kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin soğuyunca yarım bardak yağla karıştırıp bilendırla püre haline getirin.
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın ,ıspanağı,vanilyayı ,kabartma tozunu 2 bardak unu koyup karıştırın .yağlanmış kalıba boşaltın 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.şantiyle sütü çırpın ,kek soğuyunca ortadan kesin içinden biraz kek parçaları çıkarın kenarda dursun.araya krem şanti sürüp diğer yarısını üzerine kapatın kalan şantiyle kekin her tarafını kapatın .kekin arasından aldığımız parçaları ufalayıp üzerine serpin pastamız tamamdır. 1gece dolapta bekletip ertesi gün servis yapın.AFİYETOLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder