8 Nisan 2010 Perşembe

HEYBELİ ÇORBA ( ÖDEMİŞ DEN)





MALZEMELER


1su bardağı kuru börülce

1çay bardağı iri bulgur
1 kuru soğan

1 yemek kaşığı salça
1kahve fincanı sıvı yağ
tuz

yanında yemek için kuru biber


YAPILIŞI


Akşamdan ıslatmış olduğunuz börülceyi haşlayın suyunu süzün tencere soğanı doğrayın yağını koyup kavurun,bulguru ilave edin karıştırın börülceyi koyun suyunu ve tuzunu ilave edin özleşene kadar kaynasın biraz koyu olsun 15,20 dakika sonra ocağı kapatın tamamdır.

Tavaya yağı koyun ,biber kurularını ilave edin yakmadan kavurun çıtır çıtır olsun, biraz tuz serpin 5 dakikada oluyor.

Heybeli çorbanın yanında biber kurusu güzel oluyor

Tarifi ödemişli arkadaşım verdi o öyle söyledi bende aynen uyguladım çok güzel oldu

Biraz yoğun olduğu için heybeliymiş ismi.

AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: