21 Nisan 2010 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


MALZEMELER
2 yumurta (beyazları ve sarıları ayrılmış)

250 gram oda ısısında iyice yumuşamış margarin

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un

bir su bardağı Hindistan cevizi

YAPILIŞI

yumurta beyazları hariç tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz. hamurumuzu 10-15 dakika üzerini nemli bir bezle örterek dinlendiriyoruz. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlıyoruz, önce yumurta beyazına sonra bol hindistan cevizine batırarak orta ısılı fırında fazla kızartmadan pişiriyoruz.AFİYETOLSUN


Hiç yorum yok: