8 Nisan 2010 Perşembe

ISIRGAN OTLU TEPSİ PİDESİ













HAMURU İÇİN
1 kilo un
1paket maya
1 yemek kaşığı şeker
tuz,su
İÇİ İÇİN

1Demet ısırgan otu
2 tane pırasa
çökelek
tuz
ÜZERİ İÇİN
1yumurta sarısı
1fincan sıvı yağ

YAPILIŞI
Ilık suyun içine maya ve şekeri karıştırın,unu ve tuzu geniş bir kabın içine koyun, kabarmış olan mayayı ilave edip yumuşak bir hamur yapın hamuru mayalanması için bekletin.kabaran hamuru tepsinin büyüklüğüne göre 2veya 3 e bölün tepsinizi yağlayın hamuru içine koyun elinizle bastırarak açın ,hazırlamış olduğunuz malzemede ortasına koyun ,etrafından hamuru bohça gibi kapatın içi görünmesin sonra elinizi ıslatarak hamurun üzerine yavaş yavaş bastırarak arada elinizi ıslatın, tepsiye göre büyütün bıçakla kare dilimler kesin üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımını sürün varsa susam serpin. benim yoktu koymadım
230 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin fırından çıkınca bez örtüp üzerine tepsi kapatın yumuşaması için.
Verdiğim ölçülerle tepsinin büyüklüğüne göre 2 veya 3 tepsi çıkar
AFİYETOLSUN




Hiç yorum yok: