29 Nisan 2010 Perşembe

işkembe çorbası


MALZEMESİ
1 kg. temizlenmiş dana işkembesi
15 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 adet limon suyu
1 küçük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Terbiye İçin;
2 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 adet limon suyu
1,5 su bardağı su

Sos İçin;
4-5 diş ezilmiş sarımsak
½ su bardağı sirke

YAPILIŞI
Temizlenmiş olarak alınan 1 kg. işkembeyi bol suda iyice yıkayın. İri parçalara bölüp, 15 bardak kaynamış suya atın. İçine limon suyu, soğan ve ayçiçek yağını da ilave edip, pişmeye bırakın. İşkembeler iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca çok ufak parçalar halinde doğrayın. Geriye kalan suyu süzün ve 10 su bardağı kadarını doğranmış işkembelerle birlikte bir tencereye koyup, kaynatın. Çukur bir kapta terbiye malzemesini iyice karıştırıp, 1,5 su bardağı soğuk suya yedirin, biraz da işkembe suyundan ilave ederek karıştırın. Kaynamakta olan işkembe çorbasına terbiyeyi süzgeçten geçirerek ve sürekli karıştırarak yedirin. Tuzu da ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra hemen ateşten alın. Ezilmiş sarımsak ile sirke karışımını, arzuya göre kullanılmak üzere sofrada çorbanın yanında sunabilirsiniz.yada tencereye döküp karıştırın severseniz üzerine yağda pul biber yakıp dökün
Biraz uğraştırıcı bir çorba ama seviyorsanız uğraşmaya değer

AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: