29 Nisan 2010 Perşembe

PATLICANLI ARNAVUT BÖREĞİ



P.D.Ç.S.ETKİNLİĞİNE ARKADAŞIM nurmutfakta EV SAHİHLİĞİ YAPIYOR

MALZEMELER


1 kilo un ,çok az ayırın açmak için

tuz ve su,yada süt

Ara katlar için;

sıvı yağ

İç Harcı;

yarım kilo patlıcan
1 soğan,sarımsak,2 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
3 tane domates,1 tatlı kaşığı salça
tuz,2yemek kaşığı sıvı yağ,sarımsak

HAZIRLANIŞI

soğanı ,sarımsağı kavurun salçasını ilave edin biberleri domatesleri doğrayın soğanların üzerine dökün küp şeklinde doğrayıp suda beklettiğiniz patlıcanlarıda tenceremize koyup suyunu çekene kadar pişirelim soğuduğunda böreğimizin içinde kullanalım
Hamuru için gerekli olan malzemeleri karıştırp ele yapışmayacak kıvamında bir hamur elde edilir.Bu hamur 2 eşit parçaya ayrılır.Bu 2 parça hamurda kendi içinde 15 eşit parçaya ayrılır ve elde yuvarlanır.(toplamda 30 adet yuvarlak hamur olacak.)Yuvarladığımız bu hamurlardan 15 tanesi tek tek pasta tabağı ölçüsünde açılır ve üst üste yağlanarak konur.Diğer 15 adet hamurda aynı şekilde yağlanarak hazırlanır.Fırın tepsisi biraz yağlanır ve üst üste hazırladığımız ilk 15 katlık hamur fırın tepsisine göre elde yada oklava yardımıyla açılır ve fırın tepsisine konur.Üzerine hazırladığımız patlıcanlı harç dökülür ve her tarafına eşit şekilde yayılır.Diğer 15 parçalık hamurda fırın tepsisine göre açılarak harcın üzerine konur.En üstüne biraz sıvı yağ gezdirilir ve elimizle yayılır.180 derecedeki fırında pişirilir.
AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: