29 Nisan 2010 Perşembe

TAVUK CİĞER SOTE


MALZEMELER

1 kilo tavuk ciğeri

2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek tere yağ

kuru soğan ,3 diş sarmısak,

1 kırmızı biber,3 sivri biber,

1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik,

1çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kimyon
tuz.
YAPILIŞI
Tavuk ciğerlerini kuş başı büyüklüğünde doğrayalım.soğanları doğrayalım. Sarmısakları ayıklayıp çentelim. Sivri biberleri ve kırmızı biberleri ince ince keselim. Zeytinyağını kızdırıp ve tavuk ciğerlerini tavaya atalım. Tavayı ateş üzerinde oynatarak veya ciğerleri tahta kaşıkla zedelemeden çevirerek renkleri değişene ve suyunu salıp çekene kadar sote edelim.daha sonra tereyağ, soğan, sarmısak, biberleri ciğerlere ilave edelim. Tavayı kapatıp altını kısarak 15 dakika kadar hepsini birlikte pişirelim. Ateşten almadan önce tuz, karabiber, pul biberi katalım. Tavanın altını söndürdükten sonra kekiği ve kimyonu ilave edelim sıcak sıcak servis yapalım

AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: