16 Nisan 2010 Cuma

İSLİM KEBABI




MALZEMELER
1,5kg ince uzun patlıcan

4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış

3-4 adet küçük domates

KÖFTE İÇİN

yarım kg kıyma

1 yumurt
1 kuru soğan

2-3 diş sarımsak

2-3 dilim ekmek içiN
tuz

karabiber
SOS İÇİN

2-3 domates

sıvıyağ

yarım litre su

tuz
YAPILIŞI

Patlıcanların kabukların iki tarafından incecik soyun ve dilimleyin Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin. Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. teflon tavada kızartın Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın havlu kağıt üzerine koyun fazla yağını alsın. Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin fırın tepsisinin içine. Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve. Sosu için domatesleri rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada soteleyin, suyu ilave edip kaynatın fırın tepsisine dökün 200 derecede ısıttığınız fırında pişirin ,kebabın suyunu yapacağınız miktara göre ayarlayabilirsiniz ,domates yerine salçada kullanılabilir sosunda.verdiğim ölçülerin yarısını kullandım AFİYETOLSUN


Hiç yorum yok: