8 Nisan 2010 Perşembe

ISPANAKLI ÇARŞAF BÖREĞİ



HAMURU İÇİN

1Kilo un ,su ,tuz

1 Yumurta akı

1Fincan sıvı yağ


İÇ MALZEME

1Kilo ıspanak

2Pırasa veya kuru soğan

250 gram çökelek

1 Su bardağı sıvı yağ


ÜZERİ İÇİN

İçinden kalan yağ,yumurta sarısı


YAPILIŞI

Hamur malzemesiyle yumuşak bir hamur yapın,1 saat dinlensin.Yıkanmış olan iç malzemeyi doğrayıp hepsini karıştırın.Hamuru 6tane beze yapın,20 santim kadar açın,üzerine kağıt konulmuş tepsiye sıralayın.Üzerlerini fırçayla yağlayın yarım saat dinlensin,sofra bezini üzerinde hamurları sağa sola çekerek açabildiniz kadar açın ,yırtılırsa önemli değil.Yarısına hazırladığınız içten serpin,boş kalan yere fırçayla yağ serpin,bezin uçlarından tutarak kaldırın rulo şeklini alsın ,tepsinize dolayarak yerleştirin.Kalan yağı ve yumurta sarısını çırp üzerine sür.250 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: