HAMURU İÇİN
1Kilo un ,su ,tuz
1 Yumurta akı
1Fincan sıvı yağ
İÇ MALZEME
1Kilo ıspanak
2Pırasa veya kuru soğan
250 gram çökelek
1 Su bardağı sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN
İçinden kalan yağ,yumurta sarısı
YAPILIŞI
Hamur malzemesiyle yumuşak bir hamur yapın,1 saat dinlensin.Yıkanmış olan iç malzemeyi doğrayıp hepsini karıştırın.Hamuru 6tane beze yapın,20 santim kadar açın,üzerine kağıt konulmuş tepsiye sıralayın.Üzerlerini fırçayla yağlayın yarım saat dinlensin,sofra bezini üzerinde hamurları sağa sola çekerek açabildiniz kadar açın ,yırtılırsa önemli değil.Yarısına hazırladığınız içten serpin,boş kalan yere fırçayla yağ serpin,bezin uçlarından tutarak kaldırın rulo şeklini alsın ,tepsinize dolayarak yerleştirin.Kalan yağı ve yumurta sarısını çırp üzerine sür.250 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder