29 Nisan 2010 Perşembe

KABAKLI GÜL BÖREĞİ



MALZEMELER

Yufka 6 adet

Yumurta 2 adet 1 tanesinin sarısını ayırın

yarım su bardağı sıvı yağ

Süt 1 su bardağı

çökelek 250 gr

Kabak 1 kilo adet

Tuz

Karabiber,maydanoz

YAPILIŞI
Kabağı rendeleyin suyunu iyice sıkın loru ,kabak ve maydanozla,karıştırın tuz ve biber ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta, süt ve Yağı iyice çırparak karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye keserek dört adet yarım ay elde edin. Yarım ayların düz tarafı size gelecek şekilde masaya koyun. Yufkanın her tarafına sıvı karışımdan sürün, düz kenar boyunca kabaklı lorlu karışımdan koyun ve rulo halinde sarın. Rulo yufkanın bir ucundan tutarak sarmal şeklinde döndürüp gül haline getirin. Yağladığınız tepsiye börekleri dizin,üzerine yumurta sarı sürüp susam ve çörek otu serpin 200 derecede ısıtılmış fırında, böreklerin üzeri altın sarısı olana kadar pişirin.AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: