29 Nisan 2010 Perşembe

KIYMALI PIRASA BÖREĞİ








MALZEMELER

5 yufka

2 yumurta

1 şişe maden sodası

1 çaybardağı sıvıyağ

KIYMALI PATATESLİ İÇ

100 gram kıyma

1kilo pırasa

Tuz, karabiber



 
YAPILIŞI
Kıymayı çok az yağ ilave ederek teflon bir tavada kavurun.doğradığınız pırasayı ilave edin kavurun daha sonratuzunu karabiberini koyun ocağınızı kapatın .Önce fırın tepsinizi yağlayın. 1 yufkanın tamamını tepsiye yayın. Yufkanın fazlası tepsinizin kenarlarında dışarı sarkacak.Diğer iki yufkayı elinizle küçük parçalara bölün.tepsiye yerleştirinYumurtaları çırpın, sodayı ilave edin Bolca bir sos elde edeceksiniz. bir kaşık yardımıyla sostan dökün yufkalara , iç malzemeyi koyun. Üzerine diğer iki yufkayı parçalayın tepsinin kenarından sarkan yufkayla böreğin üzerini kapatın dilimleyip kalan sosu üzerine dökün 200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin eğer vaktiniz varsa pişirmeden önce en az 1 saat buzdolabında bekletin
AFİYETOLSUN


Hiç yorum yok: