7 Nisan 2010 Çarşamba

KAVRULMUŞ ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI





Malzemeler

*1 fincan sıvı yağ

*Yarım su bardağı arpa şehriye

*3 yemek kaşığı un

*1 su bardağı un

*1 yumurta sarısı

*Tuz


YAPILIŞI

Tencereye yağı ve arpa şehriyeyi koyup güzelce kavurun.Üzerine1,5-2 litre sıcak su ekleyin,

15 dakika kaynasın.Terbiyesini hazırlayalım, yoğurt,un yumurta sarısını çırpın,üzerine iki kepçe sıcak su ekleyin terbiye ılınsın.Karıştırarak tencereye ilave edelim 10 dakika daha kaynasın ,tuzunu atın ocağın altını kapatın.Yoğurt kesilmesin diye tuzunu en son koyuyoruz.

Çok hafif bir çorba oluyor,denemenizi tavsiye ederim.Bu soğuk günlerde içinizi ısıtır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: