8 Nisan 2010 Perşembe

KISIR



MALZEMELER
Yarım kilo bulgur
Bulguru ıslatmak  su
6 dal taze soğan
8yaprak marul
1 demet maydanoz
2 tane kuru soğan
1 baş sarımsak
karabiber, kuru nane,tuz
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tane limonun suyu
1 havuç rendelenmiş
YAPILIŞI
Bulgurun üzerine kaynamış suyu döküp kapağını kapatın kabarsın.yıkamış olduğunuz yeşillikleri incecik doğrayın havucuda rendeleyip yeşilliğin içine koyun., kuru soğan ve sarımsağı tavanıza doğrayın, 1 bardak yağıda ilave edip kavurun salçalarıda koyup kavurun ,kara biber,kuru nane ve tuzu ilave edip ocağı kapatın ,tavadaki malzemeyi kabarmış olan bulgurun üzerine döküp karıştırın .yeşillikleri ve limon suyunuda ilave edip hepsini harmanlayın.kısırımız servise hazır.
AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: