8 Nisan 2010 Perşembe

ISPANAKLI GÖZLEME





MALZEMELER









1Kilo un

tuz

su

İÇ MALZEMESİ


Ispanak
Çökelek

Pul acı biber

Tuz

YAPILIŞI

Kulak memesi yumuşaklığında hamurunuzu yoğurun yarım saat kadar dinlensin.

Yıkamış olduğunuz ıspanakları doğrayın üzerine çökeleği ve biberi koyup karıştırın

Hamurdan portakaldan az küçük bezeler yapın oklavayla açın açtığınız yufkanın yarısına hazırladığınız içten koyun üzerine tuzunu ekip kapatın uçlarına parmaklarınızla iyice bastırın pişerken açılmasın.ben pizza tavasında pişirdim,teflon tavadada pişirebilirsiniz .

Pişirdiğiniz gözlemeleri yağlayıp ,isterseniz yağlamadan tüketebilirsiniz

Ispanağın tuzunu sonradan koymamın sebebi sulanmaması için.

AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: