MALZEMELER
1 kilo kuru incir
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 kilo kuru incir
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
Üzeri için kaymak
YAPILIŞI
İncirler soğuk su ile ıslatılıp 1 saat kadar bekletilir
Ceviz ve şeker karıştırılır, incirlerin sapları kopartılır , ceviz ve şeker karışımı içlerine doldurulur, üzerlerine 2 su bardağı su konulup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir .Piştikten sonra soğuk süt eklenip biraz daha pişirilir, soğuyunca servis yapılır,varsa üzerine kaymakla servis yapın AFİYETOLSUN
İncirler soğuk su ile ıslatılıp 1 saat kadar bekletilir
Ceviz ve şeker karıştırılır, incirlerin sapları kopartılır , ceviz ve şeker karışımı içlerine doldurulur, üzerlerine 2 su bardağı su konulup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir .Piştikten sonra soğuk süt eklenip biraz daha pişirilir, soğuyunca servis yapılır,varsa üzerine kaymakla servis yapın AFİYETOLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder