27 Nisan 2010 Salı

PALAMUT BALIĞI




Palamut balığını ilk kez aldım ve yedim benim damak zevkime göre değil bir dahada pişirmem,ekşimsi bir tadı var , beğendiklerimi paylaşıyorum sizlerle bir de beğenmediğimi yayınlamak istedim,belki siz seversiniz damak zevkinize uygun olabilir


MALZEMELER

2 adet palamut (ben iki tane kullandım,isteğe bağlı değişebilir)

kızartmalık yağ

un,tuz

YAPILIŞI

aldığım yerde temizletip dilimlettim,Palamutlar yıkanır,yıkandıktan sonra muhakkak kurulayalım,böylece balığın una daha iyi bulanmasını sağlarız . unlayıp,tuzumuzuda ununun içine karıştırıp, tavaya atalım, tavanın kızgın olmasına dikkat edelim kızarana kadar pişirelim,ben balığın yanına soğan soteyi çok yakıştırıyorum aşağıda tarifini verdim .AFİYETOLSUN




Hiç yorum yok: