MALZEMELER
1su bardağı yeşil mercimek
2 bardak pilavlık bulgur
sıvı yağ
1 tavuk bulyon,
2 soğan
tuz
3,5 bardak sıcak su
YAPILIŞI
Mercimeği haşlayıp süzün, ezilmesin biraz diri kalsın. 2 bardak bulguru yıkayın, yağda soğanları kavurun,bulgur ve mercimeği ilave edip 5 dakika kavurun 3,5bardak sıcak su koyun bulyonu ve tuzunu atıp altını kısın suyunu çekince ocağı kapatın demlendikten sonra servis yapın .tavuk suyunuz varsa bulyon kullanmayıp tavuk suyuyla yapın pilavınızı.AFİYETOLSUN
PASTA,KURABİYE,BÖREK,ET VE SEBZE YEMEKLERİ ,SALATALAR " aradığınızı bulabileceğiniz lezzetli bir blog
27 Nisan 2010 Salı
MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder