8 Nisan 2010 Perşembe

PIRASA SARMASI


MALZEMELER

1,5 Kilo kalın pırasa

1 su bardağı pirinç

kuru soğan

maydanoz salça

tuz ,kara biber,kuru nane

zeytin yağ

1 limon suyu



YAPILIŞI



Geniş bir tencerede su kaynatın. Pırasaları uzunlamasına kesin ikiye ayırmayın yaprak ,yaprak çıkarın tüm pırasalara bu işlemi uygulayın.kaynamış suda çok az haşlayın,oradan alıp soğuk su dolu kabın içerisine koyun ,pişmeye devam etmemesi için soğutuyoruz İyice yıkadığınız pirinçleri tavanıza alın üzerine salça , soğan ,yağ ve baharatları koyalım bir su bardağı su koyup suyunu çekene kadar pişirelim ocağı kapatıp kıyılmış maydanozları ilave edip karıştıralım,düz bir zemine pırasayı uzatın içindeki zarı çıkarın bir kenarına hazırladığımız içten koyup muska şeklinde saralım.tencereye sıralayıp üzerine zeytin yağ gezdirelim birde limon sıkıp 1,15 bardak kadar sıcak su döküp kısık ateşte pişirelim.


AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: