MALZEMELER
1 Kilo sardalya
kekik, karabiber, tuz
soğan, domates, biber
yağlı pişirme kağıdı
Tere yağ
YAPILIŞI
Sardalyaları temizleyip , yıkayın suyu süzülünce içine baharatları koyup karıştırın.
Kağıtları resimde görüldüğü gibi kesin 4 soğanı piyazlık doğrayın üzerine biraz tuz ekin
3 tane Biberi istediğiniz büyüklükte doğrayın 2tane domatesi elma dilimi kesin ,benim balıklar orta boydu altı tane paket hazırladım .kağıtların üzerine önce soğanları paylaştırın, üzerine balıkları yerleştirin ,kenarlarına birer dilim domates ve biber koyun
üzerlerine bir parça tere yağ koyup açılmayacak şekilde paketleyin, ek yerleri üstte kalsın alta gelirse tepsiye suyu akar güzel olmaz. 220 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.isterseniz tere yağ yerine zeytin yağ kullanabilirsiniz.ama tere yağ ayrı bir lezzet veriyor balığa.sıcak sıcak servis yapın .
AFİYETOLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder