MALZEMELER
2 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı bezelye
1Ssu bardağı havuç
Yağ, Tuz
YAPILIŞI
Bezelye ve küp ,küp doğranmış havuçları haşlayalım çok fazla değil 5dakika kadar haşlamazsak pilavın rengi güzel olmaz.İyice yıkadığımız pirinçleri ,yağ koyduğumuz tencerede kavuralım suyunu koyalım ,havuç ve bezelyeyi ilave edelim tuzunu koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.biraz demlendikten sonra servise hazır.
AFİYETOLSUN
Pilavı kardeşimin eşi Mürüvet yaptı ellerine sağlık gelinimizin pek marifetlidir.
Önümüzdeki günlerde yöresel bir tatlı yapacak ,inşallah bende sayfamda yayınlayacağım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder