27 Nisan 2010 Salı

PROFİTEROL


P.D,Ç,S Etkinliğin ev sahibi missgibi Arkadaşım yapıyor

MALZEMELER



HAMURU

1,5 Su Bardağı Su, 100 Gr. Margarin ,1 Su Bardağı Un

5 Adet (Orta Boy) Yumurta ,1/2 Çay Kaşığı Tuz ,1/2 Çay Kaşığı Şeker


İÇ KREMASI

3 Su Bardağı Süt ,6 yemek kaşığı şeker


3 yemek kaşığı un,1 yemek Kaşığı Nişasta ,1 Paket Vanilya


ÇİKOLOTA SOS


3 yemek kaşığı kakao,1 yemek kaşığı nişasta


1 tatlı kaşığı un,3 su bardağı süt,1 yemek kaşığı margarin


YAPILIŞI

Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın. Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin. Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınması için bekleyin. Karışım ılınınca yumurtaları teker,teker ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri (parçalayıcı bıçaklı olan) ile iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın. Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun. Tepsinizi hafifçe yağlayın. Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği için, 2cm. aralıklarla dizin. Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun. 20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 15 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin. Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve orta kalınlıkta bir uc takın. Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın. Çikolata sos malzemelerini karıştırıp pişirin soğuğa yakın olunca profiterollerin üzerine dökün isterseniz 1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirin. Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirin.

İç Kremanın Yapılışı;Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.


PÜF NOKTALAR-1-fırının kapağını kesinlikle açmayın-2- Fırını mutlaka önceden ısıtın,Çikolata sosunu yiyeceğiniz zaman dökün

Ben tarifi http://hunerlibayanlar.blogspot.com/ aldım iç krema ve çikolata sosta biraz değişiklikler yaptım sonuç mükemmeldi, arkadaşımızın sitesini ziyaret edip onun tarifine bakabilirsinizPaylaşımın için teşekkürler arkadaşım

AFİYETOLSUN




Hiç yorum yok: