ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA
MALZEMELER:
1 kg. taze bakla
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet baş soğan
2 yemek kaşığı salça
1 adet küp şeker
1 çay kaşığı un
Tuz ve pulbiber
1 demet dereotu ,Yeteri kadar su
Üzeri için sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI:
Baklayı ayıklayın, doğrayın ve yıkayın.
Soğanı yemeklik doğrayın.Tencereye yağı ve soğanı alıp, kavurun.
Salçasını koyun kavrulsun sonra Baklayı,şekeri ve unu ekleyip, biraz soteleyin.Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin.
Tuz ve biberini,katıp, karıştırın.Kısık ateşte pişirin.Ocaktan aldıktan sonra üzerine dereotunu serpin. üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin.
AFİYETOLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder