27 Nisan 2010 Salı

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA



MALZEMELER:

1 kg. taze bakla

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 adet baş soğan

2 yemek kaşığı salça

1 adet küp şeker

1 çay kaşığı un

Tuz ve pulbiber

1 demet dereotu ,Yeteri kadar su

Üzeri için sarımsaklı yoğurt


YAPILIŞI:

Baklayı ayıklayın, doğrayın ve yıkayın.

Soğanı yemeklik doğrayın.Tencereye yağı ve soğanı alıp, kavurun.

Salçasını koyun kavrulsun sonra Baklayı,şekeri ve unu ekleyip, biraz soteleyin.Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin.

Tuz ve biberini,katıp, karıştırın.Kısık ateşte pişirin.Ocaktan aldıktan sonra üzerine dereotunu serpin. üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin.

AFİYETOLSUN







Hiç yorum yok: