MALZEMELER
1,5 su bardağı nohut,
yarım kilo kuş başı doğranmış dana eti
1 baş kuru soğan ,6 tane küçük soğan isterseniz
zeytinyağı ,tuz,
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Sıcak su
YAPILIŞI
Bir gece önceden ısladığınız nohutları bir tencereye alın. Ertesi gün nohutları yumuşayana kadar kaynatın.etiniz dana etiyse 15 dakika haşlayıp suyunu süzün kuzu etiyse haşlamaya gerek yok ,Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Etleri ekleyip kavurun, Salçaları ilave edip 5 dakika daha kavurun.nohut ve küçük soğanları ilave edin kaynamış suyunu koyun kıvamını alana kadar kısık ateşte pişirin ocağı kapatmadan tuzunu atın yarım saat dinlendikten sonra servise hazır yemeğimiz, aceleniz varsa düdüklüde daha çabuk pişirebilirsiniz.AFİYETOLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder