27 Nisan 2010 Salı

ETLİ NOHUT



MALZEMELER

1,5 su bardağı nohut,

yarım kilo kuş başı doğranmış dana eti

1 baş kuru soğan ,6 tane küçük soğan isterseniz

zeytinyağı ,tuz,

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım yemek kaşığı biber salçası

Sıcak su

YAPILIŞI

Bir gece önceden ısladığınız nohutları bir tencereye alın. Ertesi gün nohutları yumuşayana kadar kaynatın.etiniz dana etiyse 15 dakika haşlayıp suyunu süzün kuzu etiyse haşlamaya gerek yok ,Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Etleri ekleyip kavurun, Salçaları ilave edip 5 dakika daha kavurun.nohut ve küçük soğanları ilave edin kaynamış suyunu koyun kıvamını alana kadar kısık ateşte pişirin ocağı kapatmadan tuzunu atın yarım saat dinlendikten sonra servise hazır yemeğimiz, aceleniz varsa düdüklüde daha çabuk pişirebilirsiniz.AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: