www.yapraksarmayapraksarma.blogspot.com arkadaşımız yöresel lezzetler-zeytinyağlıların ev sahibeliğini yapıyor bende sebzeli enginar çanağıyla katılıyorum davet ettiği için teşekkür ediyorum.
MALZEMELER
4 Tane enginar
kuru soğan
1 patates
1 kase bezelye
3 yemek kaşığı zeytin yağ
tuz ,su
limon
1 tatlı kaşığı şeker
YAPILIŞI
Soğanları yemeklik doğrayıp yağınıda koyup kavurun küp doğradığınız havuç ve patatesi ve bezelyeleri ilave edin kavrulsun temizlenip limonlu suda beklettiğiniz enginarları sebzelerin üzerine ters kapatın üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edin kısık ateşte pişirin. Tabağa enginarı alın içine kaşıkla sebze koyup servisinizi yapın AFİYETOLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder