13 Nisan 2010 Salı

SEBZELİ EGİNAR ÇANAĞI


www.yapraksarmayapraksarma.blogspot.com arkadaşımız yöresel lezzetler-zeytinyağlıların ev sahibeliğini yapıyor bende sebzeli enginar çanağıyla katılıyorum davet ettiği için teşekkür ediyorum.

MALZEMELER

4 Tane enginar



kuru soğan

1 patates


1 kase bezelye


3 yemek kaşığı zeytin yağ


tuz ,su


limon


1 tatlı kaşığı şeker


YAPILIŞI

Soğanları yemeklik doğrayıp yağınıda koyup kavurun küp doğradığınız havuç ve patatesi ve bezelyeleri ilave edin kavrulsun temizlenip limonlu suda beklettiğiniz enginarları sebzelerin üzerine ters kapatın üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edin kısık ateşte pişirin. Tabağa enginarı alın içine kaşıkla sebze koyup servisinizi yapın AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: