13 Nisan 2010 Salı

TENCEREDE FİNCAN KEK




MALZEMELER

1 yumurta

1 çay bardağı süt


1 çay bardağı tozşeker


2 çaybardağı un


1 yemek kaşığı kakao


1 poşet vanilya


1 poşet kabartma tozu

YAPILIŞI

Tüm malzemeyi koyup çırpıyoruz. (mikser kullanmıyoruz)

6 adet nescafe fincanını yağlayıp hamuru paylaştırıyoruz.

Yayvan bir tencereye dizip, fincanların dışlarından yarılarına gelcek kadar ılık su koyuyoruz. Kapağını sıkıca kapatıp önce yüksek ateşte kaynama noktasına kadar bekliyoruz, kaynamaya başlayınca ocağımızın en düşük tarafında hiç kapağını açmadan 20 dakika pişiriyoruz. altını kapatıp yine hiç açmadan 15 dakika daha bekletiyoruz. Ilık servis yapıyoruz. Sonuçta 6 tane top kekimiz oluyor.






AFİYETOLSUN









Hiç yorum yok: