27 Nisan 2010 Salı

SİYAH ZEYTİN YAPIMI


Daha önce yeşil zeytin yapımını paylaşmıştım sizlerle, şimdi siyah zeytinin zamanı yapmak isteyenler pazarlarda bulabilirler

MALZEMELER

3 kilo siyah zeytin

1 su bardağın biraz az ayçiçek yağı

1 su bardağı sirke

1 çay bardağı kaya tuzu

yarım çay bardağı şeker

YAPILIŞI

Zeytinleri yıkayıp kurulayın,kabınıza doldurun ve tüm malzemeleri içine boşaltın 2 günde bir sallayın 2 ,3 ay gibi sürede oluyor ve tüm bir yıl boyunca hatta daha da uzun süre bozulmadan kalıyor. Zeytinin aroması yani hafif burukluğu hoşunuza gidiyorsa yemeye daha erken
başlayabilirsiniz, yok buruk olmasın derseniz daha uzun süre kavanozda kendi suyunda tutun. Kavanozdaki suyu dökmeyin, zeytin içinde kalsın içinden tabağınıza alın kekik, kırmızı pul biber ve limon ile tatlandırın. kapağı açmadan zeytinin rengi açılmış gibi görünsede açıtıktan iki gün sonra siyahlaşıyor AFİYETOLSUN




Hiç yorum yok: