27 Nisan 2010 Salı

TAVUKLU TEL ŞEHRİYE ÇORBASI ( TERBİYELİ )


MALZEMELER

1 tavuk göğsü

yarım su bardağı tel şehriye

1,5 litre su ve tavuk suyu

tuz

TERBİYESİ

1 limon suyu 1 yumurta sarısı,1 kaşık un,

ÜZERİ İÇİN

tere yağ

YAPILIŞI
Tavuk etlerini haşladım ve didikledim. Ardından suyu ve tavuk suyunu kaynattım şehriyeleri koydum biraz pişince didiklediğim tavuk etlerini ve tuzunu ilave ettim Şehriyeler pişince bir kapta 1 limon suyu, 1 kaşık un ve 1 yumurtanın sarısını güzelce çırpıp çorbaya yedirdim 5 dakika daha kaynattım,tereyağını tavada kızdırıp tencereye boşalttım. Sıcak servis ediniz.
AFİYETOLSUN




Hiç yorum yok: