8 Nisan 2010 Perşembe

TAKIR TUKUR YEMEĞİ




Yemek ismini malzemelerden alıyor içine konan her şey kuru olduğu için TAKIR TUKUR Yapılışı çok karışık gibi görünsede değil, lezzetli oluyor. Damak zevkine uygun olanlar deneyebilirler.


MALZEMELER



1 su bardağı kuru börülce


1 dizi kuru patlıcan

7 tane kuru biber
15 tane küçük kuru soğan

2 yemek kaşığı salça

1büyük kuru soğan

sıvı yağ, tuz


YAPILIŞI

Börülceyi akşamdan ıslatın,bir tencerede kaynamış olan suya yıkadığımız börülceleri koyup haşlayın ezilmesin biraz diri kalsın ,sonra süzün.tekrar su kaynatın ,içine kuru patlıcan ve ikiye böldüğünüz kuru biberleri koyun yumuşasınlar ezilmesinler soyduğunuz kuru soğanlarıda bıçakla delip içine atın ocağı kapatın 10 dakika bekledikten sonra süzün,tencereye büyük kuru soğanı doğrayın yağınıda koyup kavurun sonra salçasını ilave edip bir dakika karıştırın haşlamış olduğumuz börülce,patlıcan,soğan ve biberleri tencereye koyup tuzu koyun üzeriniGeçecek şekilde kaynamış su koyup 15 dakika kaynatın ocağınızı kapatınAFİYETOLSUN.

Hiç yorum yok: