MALZEMELER
Yarım kilo tavuk ciğeri
2su bardağı pilavlık bulgur
1 kuru soğan
yağ,tuz
3,5 bardak su
YAPILIŞI
Tavuk ciğerlerini küçük küçük doğrayın kaynatmış olduğunuz suyun içinde on dakika köpüğünü alarak haşlayın süzün.(ciğerin ağır kokusu gitsin diye biraz haşlarım)tencerede yağı ve doğramış olduğunuz soğanları koyup kavurun ciğerleri ilave edin kavurmaya devam üzerine bulguru ilave edin birkaç dakika karıştırın,tuzunu, suyunu verin kısık ateşte suyunu çeksin ocağı kapatın demlendikten sonra yanına birde cacık tamamdır. severseniz kuru soğanda iyi gider yanında.
AFİYETOLSUN
MALZEMELER
2 tane
salatalık
diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı zeytin yağ
tuz
YAPILIŞI
Sarımsakları biraz tuz koyarak iyice ezin yıkadığınız salatalıkların bir tanesini soyun diğerini somadan rendeleyin,yoğurt ve tuzunu ilave edip çırpın bir su bardağı su koyunKarıştırın üzerine kuru nane serpin ,zeytin yağını dökün soğuk soğuk tüketin ,
AFİYETOLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder