16 Nisan 2010 Cuma

TAVUK CİĞERLİ BULGUR PİLAVI VE CACIK




MALZEMELER


Yarım kilo tavuk ciğeri

2su bardağı pilavlık bulgur


1 kuru soğan

yağ,tuz


3,5 bardak su

YAPILIŞI

Tavuk ciğerlerini küçük küçük doğrayın kaynatmış olduğunuz suyun içinde on dakika köpüğünü alarak haşlayın süzün.(ciğerin ağır kokusu gitsin diye biraz haşlarım)tencerede yağı ve doğramış olduğunuz soğanları koyup kavurun ciğerleri ilave edin kavurmaya devam üzerine bulguru ilave edin birkaç dakika karıştırın,tuzunu, suyunu verin kısık ateşte suyunu çeksin ocağı kapatın demlendikten sonra yanına birde cacık tamamdır. severseniz kuru soğanda iyi gider yanında.

AFİYETOLSUN

MALZEMELER

2 tane

salatalık



diş sarımsak

1 kase yoğurt



1 tatlı kaşığı kuru nane



1 yemek kaşığı zeytin yağ


tuz


YAPILIŞI
Sarımsakları biraz tuz koyarak iyice ezin yıkadığınız salatalıkların bir tanesini soyun diğerini somadan rendeleyin,yoğurt ve tuzunu ilave edip çırpın bir su bardağı su koyun
Karıştırın üzerine kuru nane serpin ,zeytin yağını dökün soğuk soğuk tüketin ,

AFİYETOLSUN





















Hiç yorum yok: