30 Nisan 2010 Cuma

TAVUK ŞİNİTSEL





MALZEMELER:

-İnce kesilmiş ve dövülmüş tavuk göğsü

-2 yumurta

-un

-galeta unu

-1 diş sarımsak

-tuz, kekik, kırmızı biber

-Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI

Tavuk göğüslerini ince kesip dövün . Sarımsakları ezin. Sarımsak ,kekik, tuz, kırmızı biber çok az sıvıyağ ile tavuk göğüslerini karıştırın . Vaktiniz varsa bir süre bu şekilde beklerse daha lezzetli olur.Yumurtaları bir kaba koyun çırpın. Sonra tavuklarınızı önce una , sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayıp , kızgın yağda kızartın.ben sigara böreği ve kremalıpatatesle servis yaptım yanına salatada olabilir ayranda size hangisi uyarsa

AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: