uzun zaman oldu yeni tarifler ekleyemedim yazın sıcaklardan olsa gerek bilgisayar başına oturmak istemedi canım umarım bundan sonra arayı bu kadar açmam,bayram tatlımla başlıyayım istedim yeni tariflerime baklava tadında büzme gül tatlısı yaptım misafirlerime ikram etmek için,biraz uğraştırıcı ama şık bir tatlı yapmak isteyenlere tavsiye ederim.
MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardagi sut
Yarim su bardagi siviyag
Yarıi paket kabartma tozu
1 yemek kasigi sirke
Yarim cay kasigi tuz
Aldigi kadar un
Acmak icin; nisasta
150 gr tereyagi (uzerine surmek icin)
Dovulmus ceviz (icine)
Serbeti Icin
5 su bardagi su
4 su bardagi seker
1 tatli kasigi limon suyu
YAPILISISerbeti onceden kaynatip, sogutun. Yumurta, sut, siviyag, sirke, tuz, un, kabartma tozunu karistirip, ele yapismayan bir hamur yogurun ve 10 dakika kadar dinlendirin. Hamuru 30 bezeye ayirin. Bezelerin üzerine biraz nisasta serpin ki kurumasinlar. Bu arada firininizi 200 derecede isitmaya baslayin. Her bir bezeyi nişasta serperek servis tabagi buyuklugunde acin. Bezeleri oldukca ince acmaya calisin. Actiginiz hamurun uzerine boLca ceviz serpistirin. Yukaridaki yapim asamasi fotograflarindaki gibi hamuru once ustten ortaya, daha sonra alttan ortaya, sonrada sol ve sagdan ortaya dogru parmaginizla toplayin. Daha sonra her bir kati ortada toplayin. En son butun katlar toplandiginda, yaglanmis firin tepsisine katladiginiz yerler tepsiye denk gelecek sekilde yerlestirin. Boylece buzguler yukarida olacak. Butun bezeleri bu sekilde hazirlayip, tepsiye dizdikten sonra, kabarmamalari icin bir kac yerine kurdan batirin. Tereyagini eritin ve hazirladiginiz tatlinin uzerine surup, onceden 200 derecede isitilmis firinda, uzerleri kizarana kadar pisirin. Pisen tatlinin uzerine soguk serbeti dokun. Tatliyi serbetini cekip, soguduktan sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN
2 yorum:
harika bir tatlı yapmışsın eline sağlık:))) sevgiler
HAYIRLI CUMALAR ARKADAŞIM
Yorum Gönder