1 Kasım 2010 Pazartesi

BÜZME BAKLAVA


MALZEMELER:

Hazır baklava yufkası (Bimden aldım)

Ceviz veya fındık (rondada kıyılmış)

200 Gr. tereyağ ve çok az sıvıyağ

ŞERBETİ İÇİN:

5 Su bardağı su

4,5 Su bardağı şeker

Limon Suyu

YAPILIŞI:

İlk önce şerbeti hazırlayalım şeker ve su kaynatılır. Kıvamı kontrol edilir şerbet koyulaşınca yarım limon suyu ilave edilir 5-10 dakika daha kaynatılır soğumaya bırakılır. Baklava yufkasını açın 2 tane yufka alın diğerlerin üzerini nemli bir bezle örtün. Yufkanın bir ucuna uzunlamasına ceviz kırığı dökün ve yufkanın ucundan başlayarak oklavaya dolayıp büzdürerek oklavadan çıkarın. Dilediğiniz uzunlukta keserek yağladığınız tepsiye dizin. Tereyağı yakmadan eritin bir miktarda sıvı yağ katıp tatlının üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Pişen tatlımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Tepsinin üzerini kapatmanıza gerek yok yoksa çok yumuşak olur. Şerbet iyice çektikten sonra servise hazırdır.

AFİYETOLSUN

NOTLARIM- yine önerebileceğim püf noktalar var. Paketin ağzını açınca üzerini nemli bir havlu ile örtün çünkü yufkalar hemen kuruyor. Yufkayı açıp malzemeyi koyduktan sonra çok çabuk davranın ve hemen kesin malum kuruduğu için zorlanabiliyorsunuz.


3 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Çok severim baklavayı harika gözüküyor,ellerinize sağlık..

Canan Demirbağ dedi ki...

Çok severim baklavayı harika gözüküyor,ellerinize sağlık..

ugurbocegi1 dedi ki...

slm ablacigim sana hayirli aksamlar diliyorum
ellerine saglik muhtesem gözüküyor baklava
sevgilerimle
leyla