15 Aralık 2010 Çarşamba

MİLFÖY BAKLAVASI


MALZEMELER
16 yaprak milföy
1 Su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
1 Tatlı kaşığı tarçın
Yumurta akı
Üzerine:
1 Yumurta sarısı
Şerbeti için:
4 Su bardağı şeker
5 Su bardağı su
çeyrek limonun suyu
YAPILIŞI
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın limon suyu koyup iki taşım daha kaynatın ocaktan alın.Cevizli harcı için, ceviz ve tarçını yumurta akını karıştırın. Fıstıklı içi için, yumurta aklarıyla antep fıstığını karıştırın.Milföy hamurlarının üzerlerine çok az un serpin ve merdaneyle uzunlamasına açın (çok fazla açmayın). bir ucuna cevizli harçtan koyup rulo yapın dört parça kesip yağlanmış fırın tepsisine koyun. Milföy baklavalarının üzerlerine yumurta sarısı sürüp, fırında pişirin. Fırından çıkardığınız baklavaların üzerlerine soğuk şerbetini dökün. Milföy baklavasını şerbetini çekince, servis yapın.
notlarım-bazı arkadaşlar şerbette milföylerde sıcak dökün demişler ben öyle yaptım ama çok hoşuma gitmedi o yüzden siz yaptığınızda biri soğuk biri sıcak dökün bende bir dahaki sefere öyle yapcam .ben bu ölçülerle bayramda yaptım çok oluyor siz kalabalık değilseniz ölçüleri yarıya indirim

2 yorum:

Huriye dedi ki...

Pek güzel görünüyor ellerine saglik ablacim,sevgilerle.

sevda deniz dedi ki...

baklava nefis görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.