27 Nisan 2011 Çarşamba

KADAYIF SARMA


Malzemeler:
Yarım kilo tel kadayıf
Bir su bardağı dövülmüş ceviz içi
4 yumurta
Yarım çay bardağı süt yoksa suda olabilir
2 yemek kaşığı toz şeker
Sıvı yağ
Şerbeti için;
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
Tatlımızı hazırlamaya şerbetinden başlayın soğuması zaman alıyor. Su ve şekeri bir tencerede kaynatalım. Kıvam tutmaya başlayınca limon suyunu ekleyelim. 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
Kadayıfımızı tel tel ayırıp avuç içi büyüklüğünde bir parça koparalım. İçerisine ceviz içi koyup yaprak sarması şeklinde saralım. Kadayıfımız bitene kadar aynı işlemi uygulayalım.
Bir kapta yumurtaları 2 yemek kaşığı şekeri ve sütü iyice çırpalım. Diğer taraftan sıvıyağımızı derince bir tencerede iyice kızdıralım.
Sarmış olduğumuz kadayıflarımızı yumurtalı karışıma iyice bulayıp kızgın yagın içine atalım. kızaran kadayıf dolmalarımızı yağdan çıkarır çıkarmaz soğutulmuş şerbetimizin içine atalım. (mutlaka dolmalar sıcak şerbet soguk olmalıdır.) Dolmalar şerbeti iyice çekince servis tabağına alabiliriz.

şerbetten çıkınca hemen çıtırlığı geçmeden servis yapalım

Hiç yorum yok: