MALZEMELER:
1 Adet pide
SOS İÇİN
2 Kaşık Tereyağı
2 Kaşık Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Salça
1 Bardak Su
KÖFTE İÇİN
300 gr Kıyma
Bayat Ekmek İçi
Bir Soğan
Kekik
1 diş sarımsak
Kimyon
Bir Yumurta
Tuz karabiber
ÜZERİ İÇİN
domates,biber
tereyağ
HAZIRLANIŞI: Öncelikle servis tabaklarına doğradığımız pideleri dizelim, daha sonra köfte malzemelerimizi yoğurup tavada pişirelim. Bu arada sos için tereyağı ve zeytinyağını eritip, salçayı koyalım. Tuz ve karabiber ekleyelim.Ve su koyup beş dakika kaynatalım. Sosu pidelerin üzerine yayalım, üstüne köfteleri, dörde bölüp kızartığımız domatesi,kızartığımız biberleri kenarına koyalım üstüne eritilmiş tereyağını döküp yanına yoğurdunu koyup servise hazır hale getirelim. Soğumadan yiyelim
Afiyet olsun...
2 yorum:
bence de soğumadan yiyelim :) çok güzel gözüküyor ellerine sağlık...
çok nefis görünüyor. ahh gece gece olsa yenirdi. ellerine sağlık.
Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Yorum Gönder