18 Eylül 2011 Pazar

BELİ KIRIK (patlıcan kebabı)


Malzemeler :
  • 250gr kıyma
  • 2çorba kaşığı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
  • 5,6 adet patlıcan
  • Küçük soğanlar
  • 2 adet domates
  • YAPILIŞI
  • Patlıcanları iki parmak arayla dilimliyormuş gibi kopmadan dilimleyin. Tuzlu suda bir müddet dinlendirin. Köftesi için, kıyma, galeta unu yada bayat ekmet içi, rendelenmiş soğan ve sarımsak, baharat ve tuzunu ekleyip karıştırın ve patlıcanların dilimli bölgesine cevizden küçük parçalar koparıp yassı şekilde koyun.Tepsiye dizip, küçük soğanları soyup aralara yerleştirin domates dilimi yerleştirip, üzerine yarım çay bardağı yağı VE 1 çay bardağı suyu dökün.Tepsinin üzerine folyo kapatıp, önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından almadan 10 dk önce folyoyu çıkarıp pişirmeye devam edin.
  • aslında bu yemek tencere yemeği dilerseniz tencerede yapabilirsiniz o zaman üzerine salçalı su hazırlayın ocakta pişirin bir dahaki sefere öyle yapıp yayınlarım inşallah
  • AFİYETLER OLSUN

3 yorum:

zeymuran dedi ki...

çok severim,ellerınıze sağlık

Ege dedi ki...

16 Ekim’de İzmirli yemek blogu yazarı arkadaşlarla bir kahvaltıda buluşalım diyoruz. Katılmak isterseniz egedentarifler@gmail.com a mail atabilirsiniz. Sevgilerimle.

Cafe Portakal dedi ki...

merhaba izmir den,bahar270@hotmail.com adresinden bana ulaşabilirmisiniz izmir blogları olarak kahvaltı etkinliğimiz var sizleri de aramızda görmek isteriz sevgiler